18
apr

HELE VERDEN: VUGGESANGER

Har du en sang du vil synge? Unni kan mange – fra hele verden. Noen av dem får du høre og noen kan du lære og dine egne kan du synge.
Verkstedet er en avslutning på et samarbeidsprosjekt mellom Stoppested Verden og Musikk og Ungdom. I forkant av festivalen har Unni besøkt asyl- og transittmottak i Hedmark og Oppland og sunget med barn fra en rekke nasjoner. Alle barna møtes for første gang på festivalen og deltar i verkstedene sammen med andre barn som har en sang de bærer med seg.

 

Om utøveren:
Unni Løvlid er en av de mest markante unge musikerne vi har i dag. Hun er nyskapende, og lar seg ikke binde av normer og regler. Viktige læremestre og inspirasjonskilder har vært moren, Oline Løvlid, Marta Seljeset Frøland og andre kilder i Hornindal. Hun har skrevet avhandlingen ”Ein song etter …” på grunnlag av det hun har lært av kildene sine i hjembygda. Løvlid har musikkpedagogisk utdanning, og utøvende hovedfag fra Norges Musikkhøgskole. Hun har undervist ved Ole Bull Akademiet og Norges Musikkhøgskole.

Unni er medlem av gruppene Fjøgl (2001) og Rusk (1999). Løvlid er kvalifisert for eliteklassa, klasse A, på Landskappleiken, og ga i 1999 ut sin første soloplate ”So ro liten tull”. På denne synger hun rim og regler som er knyttet til barn. Den andre soloplata, Vita, er en spesiell produksjon, der opptak er gjort i Emanuel Vigeland mausoleet i Oslo. Hun jobber som frilans musiker, og har hatt konserter i hele verden. Musikalsk er hun svært allsidig og samarbeider med musikere på tvers av sjanger og kulturer. I 2006 framførte hun Schönbergs Pierrot Lunaire som eget konsertprosjekt i Oslo, hun komponerte også til bestillingsverkkonserten under Årinnfestivalen i Kristiansand samme år. I 2007 åpnet hun Grieg-året, og i år skal hun og lansere sitt nye soloprosjekt der hun samarbeider med Hild Sofie Tafjord, Håkon Kornstad, Lena Grenager og Frode Haltli.

Festivalbilder
Thailandske masker fargeleggesIndianerReinVictor ShehiBody Rhythm FactoryGipsmaskerGet loud!Kirsti Hougen
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.