18
apr

MEXICO: MASKER

Ta turen til det Mexico – et frodig og fargerikt univers! Her får du høre historier fra urbefolkningen – et folk i nærkontakt med naturen. Fargerik kartong, lime sammen og dekorere med utstansede symboler, tusj og diverse og vips så har du din egen unike og fabelaktige maske!
Tradisjonelt ble masker brukt som et rituelt og magisk objekt som man kunne skjule seg bak og leve ut sine dyriske sider. Maskene brukes under ulike typer seremonier, overgangsriter, under jakt – samt på fiestaer og karneval. De ble ofte laget av helt spesielle materialer. Jonas lærer deg den tradisjonsrike cartonería-måten å lage masker på. Her blir det dyre- og fabeldyrmasker i fargerik kartong.

Om utøveren:
Jonas Roman Cadena er en Mexicansk kunstner som blant annet har studert ved kunstakademiet Bellas Artes i Mexico, samt gått i lære hos kjente mexicanske kunstnere som Rodolfo Nieto og Juan Jose Beltran. Han kom til Norge i 1998 og har de siste årene tatt atelier på kunstnertunet/kulturprosjektet «Kulturtunet» på Blakstad. Cadena er medlem av Asker bildende kunstnere.
Kunstneren har hatt en lang rekke kollektive og separate utstillinger i Mexico, Frankrike og Norge. Blant annet i Stavanger Kommunes Kunstforening, Asker Kunstforening, Bærum Kunstforening, Verdens Ende Kunstforening, Dalype Galleri i Oslo, Galleri Blakstad og på en rekke kulturinstitusjoner i Mexico.
Han er innkjøpt av blant annet Blakstad Sykehus, Asker Kommune, Asker kulturhus, Det internasjonale museet for barnekunst i Oslo, Stavanger Kommunes Kunstforening, UDI (fotorettigheter) og Henry Vallet (Mexico).
Roman Cadena jobber med både billedkunst, installasjoner og skulpturer.

 

 

Festivalbilder
Kirsti HougenBody Rhythm FactoryVi kan hjelpeForundringIndianerVictor ShehiDamini House of CultureMjøsa og omegn  sameforening
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.