18
apr

KENYA: CREW KENYA m/gjester

Foto: Richard K JohansenCrew Kenya har etter hvert blitt (u)frivillige artists in residence på Stoppested Verden. Gutta fra Nairobi fører sine gatetradisjoner helt til Hamar gjennom akrobatikk og dans og deres gjester er både eksotiske og talentfulle. I år fokuseres det på ”streetwise” hvor de tar i bruk en del nye mindre hverdagsrekvisitter.
Er du eventyrlysten og vil utforske kroppens muligheter, ja da er dette aktiviteten for deg. Energi og kroppsbeherskelse er stikkord her og i tillegg til å reise rundt i festivalparken med sine opptredener, inviterer Crew Kenya til verksteder for eventyrlystne gjennom hele festivalhelgen.

 

Hva er Crew Kenya?
Som del av utviklingsprogrammet for Kenyanske barn ”Outreach” – støttet av den Norske ambassade i Kenya, startet den norske balansekunstneren Eskil Rønningsbakken arbeidet med å introdusere en ny tenke- og arbeidsmetode for stab og elever ved Nairobis største kunstnerisk organisasjon ”Sarakasi”. Gjennom sitt arbeid etablerte Eskil organisasjonen Global Balancing Kenya med lokal plattform av kunstnerisk og administrativ ledelse og med den målsetning å utvikle særegne talenter på høyt profesjonelt nivå. Gruppen som utviklet seg – Crew Kenya – består i dag av 5 Kenyanske utøvere som har tatt det store skrittet fra å livnære seg som gateakrobater til profesjonelle artister som senest blant annet har deltatt i en TV-produksjon for National Geographic.
Crew Kenya har som mål å aldri forbli det samme i morgen som i dag, men arbeider innovativt og fører sine tradisjoner videre gjennom akrobatikk og dans – på tross av de politiske konflikter som regjerer i landet.

 

Om utøverne:
Akrobatikk, sjonglering, yoga, unicycle, rolla-bolla og kinesiske ringer er Joseph Indangasi Barasas spesialitet. Han startet å trene som akrobat i 1999 og opptrådte på gata helt frem til 2008 da han ble innlemmet i Sarakasi Trust. Samarbeidet med Global Balancing startet i januar 2009.

Moses Wepukhuli Simiyu er gruppas yngste og en spesialist på balansekunst. Begynte med gateakrobatikk i 1998 med gruppen ”Pachu Acrobats” i vestlige Kenya. Etter få år startet han sin egen gruppe ”Street Wise” som ble innlemmet i Sarakasi Trust i 2007. Moses startet samarbeidet med Global Balancing i år.

Festivalbilder
ØsterrikeHead spin wannabeeIndianerMaskeverkstedKirsti HougenGet loud!GipsmaskerDamini House of Culture
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.