18
apr

DANMARK: STOMP & BODY PERCUSSION

Hvor kommer lyden fra? Magen din? Føttene dine? Hele kroppen?
Body Rythm Factory er virtuos musikalsk lek hvor kun fantasien setter grenser for hva man kan utrykke ved hjelp av sin egen kropp og hverdagslige gjenstander som vi vanligvis ikke tenker på som musikkinstrumenter. Verkstedet består av like deler musikalske og visuelle uttrykk, hvor rytmer og musikk dannes gjennom bruk av perkusivt dansende koreografier og bevegelser. Body Rhythm Factory ble i 2010 kåret til verdens 3.bedste konsertproduksjon for barn i 2010 ved YAMA awards!
Vær klar for en heftig konsertopplevelse med masse engasjement, spilleglede og presisjon! Publikum blir med og skaper en interaktiv konsertopplevelse.

 

Om STOMP:
Stomp er en musikkform som produseres ved å lage rytmer ved hjelp av ting og tang, som for eksempel søppelkasser, kroppen og så videre.
En tidligere form var skiffle som ble fremført med både vanlige og hjemmegjorte instrumenter, bl.a. vaskebrett. En annen variant var å spille gryter, kopper, glass og annet som xylofon. (1950-årene, Tommy Steele).
I 1991 fikk Luke Cresswell og Steve McNicholas fra Storbritannia ideen om å skape en hel forestilling basert på STOMP konseptet. Forestillingen ble en enorm suksess og turnerer nå verden over.

 

Om utøverne:
Rune Thorsteinsson er pianist, komponist og underviser i musikk og bevegelse ved Rytmisk Musikkonservatorium i København der han selv fikk sin utdanning fra. Rune medvirker i en lang rekke av orkestre og på adskillige utgivelser, hvorav flere har vunnet musikkpriser i inn- og utland. Rune gir en rekke workshops i stomp, musikk & bevegelse på ulike skoler og institusjoner. Han har også skrevet musikk til en rekke filmer, instruert musikkvideoer og utviklet undervisningsmateriale. Se mer på www.runethorsteinsson.dk.

Peter Stavrum Nielsen har vært stomp-sigøyner siden 2001 da han ble uteksaminert fra det Jyske Musikkonservatorium som trommeslager. Uken etter sin eksamen dro han til London på audition til showet STOMP i London. Dette ble starten på en nomadetilværelse som førte Peter til bl.a. Sydney, Tokyo, Mumbai, Dubai, Cape Town og Vejle! Peter bor i dag i København og jobber msom frilans trommeslager, perkusjonist, underviser og er stadig aktiv som avløser i det internasjonale showet ”Stomp”.

Sune Nielsen startet å spille trommer og perkusjon i en alder av 9 år. Fra klassisk perkusjon via jazz, blues og oldschool rock’n roll, har han funnet sin egen sound og groove. Etter studier ved Det kongelige danske musikkonservatorium, jobbet han et par år som frilans før han ble med I Londonproduksjonen Stomp. Sune er stadig vikar for produksjonen Stomp, men hoveddelen av Sunes virksomhet er i dag som teatermusiker og komponist.

Festivalbilder
SambaladiesMjøsa og omegn  sameforeningGipsmaskerBanda DeoyáNysgjerrigHead spin wannabeeVictor ShehiBatikk
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.