18
apr

BRASIL: SAMBADANS

Det blir ikke karneval uten sambadans! Ristende overkropper og hofter som rører seg i takt med musikken er kjennetegnet for de fleste sambadanser – enten man danser alene, i par eller som en del av et opptog. Med eller uten fjær, her er det plass til enhver med rykning i foten.

På årets festival kan du lære det meste og går turen til Brasil blir du tatt imot av profesjonelle instruktører som lærer deg triksene.

Om utøveren

Lidia Pinheiro er brasiliansk utdannet innen klassisk ballet og jazzdans.
Hun har bodd og jobbet som profesjonell danser i Brasil, India, Japan
og Mexico hvor hun har studert og jobbet med klassisk indisk dans, Nord-afrikansk dans og brasiliansk dans. Lidia har også teatererfaring og skriver sangtekster.
I 1999 flyttet hun til Norge hvor hun blant annet har jobbet med og opptrådt på Mandara prosjektet (Unity Center), Jazzfestivalen i Bodø, Brageteatret i Drammen, Førde internasjonale folkemusikkfestival, Bergen internasjonale kultursenter, Riksscenen i Oslo, Villkvinneseminaret i Hattfjelldal, Stedsans Drammen 2011.
Lidia er også vokalist i bandet Banda de Oya og jobber for tiden som danseinstruktør ved Union scene i Drammen. Lidia opptrer stadig i barnehage- og skolekonsertproduksjoner.

Sambaoppvisning

Søndag 3. juni gjester gruppen ”Sambalady” festivalen. Gruppen er kjent for sin elegante stil, rene linjer og brede smil. Jentene i ”Sambalady” har blant annet gjort show på TV2, NRK, kulturnatta, i Australia og Brasil.  De har alle bakgrunn i flere ulike latinostiler og mikser gjerne elementer fra disse inn i koreografiene sine. ”Sambalady” sitt showteam består av fem sprudlende jenter.

Festivalbilder
BatikkMaskeverkstedNysgjerrigForundringVi kan hjelpeReinØsterrikeThailandske masker fargelegges
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.