18
apr

BRASIL: SAMBA BATUQUE

Kjenner du beaten? Øker pulsen? Årets artist in residence Célio de Carvalho står klar til å ta deg i mot, gi deg et instrument å spille eller en stemme å synge. Eller kanskje du bare vil danse til sambarytmene…

 

Hva er batuque?
Batuque er en afrobrasiliansk musikktradisjon, utviklet i Rio de Janeiro på 1800- tallet. Batuque er siden blitt verdenskjent gjennom Samba og Karneval.

Begrepet ”batuque” kommer av «batir”, som beskriver folk som kommer sammen og slår på trommer. ”Tambor», betyr ”å slå på tromme”.
De heftige rytmene er suggererende, smittende og dansbare! Dette er et musikkverksted som leker med rytme og lyder – og det gjelder å henge med!

 

Om utøveren:
Célio de Carvalho er født i Brasil og flyttet til Norge i 1983. Han har hatt mye å si for det norske jazz- og verdsmusikkmiljøet. Han fikk Spellemannprisen med bandet Trio de Janeiro i 1993, og ga ut sitt eget album Avenida Brasil i 1996. Celio har samarbeidet med en rekke artister og band; The Talisman group, The Hammocks, Trio de Janeiro, Jørn Hoel, Jan Eggun, Øystein Sunde, Nuku, Jon Christensen’s Bestillingsverk, Tone Holbækmo og Hans Frederik Jakobsen, Kalenda Maya, Håkon Grafs Grafitti, Geir Lystrup, David Chocron, Kringkastingsorkesteret, Sissel Kyrkjebø, Oslo Gospel Choir, Mezzoforte, Gaia, Phip Hamilton, Full Circle, Artur Maia, Robertinho Silva, Ju Cassou,Carlos Negreiros, Catia de Franca, SESC og mange fler. Célio har en duo med Brasils legendariske perkusjonist Robertinho Silva.

Festivalbilder
Body Rhythm FactoryIndianerMjøsa og omegn  sameforeningStavanger Steel Drum BandMaskeverkstedKirsti HougenGet loud!Thailandske masker fargelegges
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.