18
apr

BRASIL: CAPOEIRA

Utfordre kroppen din i blandingen av akrobatikk, kampsport og dans! Våg deg inn i ringen!
Smidige bevegelser krever din oppmerksomhet og kontroll, men alt blir likevel en lek med trommenes stødige takt og berimbauens lek…
Dette er stedet for imponerende kroppsbeherskelse for deg som liker å strekke kroppen litt lenger… Men du kan også nøye deg med å klappe og synge i ringen.

 

Hva er Capoeira?
Capoeira er Brasils nasjonalsport og en blanding av dans, akrobatikk, musikk og selvforsvar. Med røtter fra de svartes kamp mot slaveriet i Brasil, akkompagneres bevegelsene av afrikanske trommer, tamburin og det brasilianske strenginstrumentet Berimbau. Capoeira utføres i en sirkel kalt «roda», hvor deltakerne bytter på å «spille» to og to i sirkelen. Dere utfordrer hverandre og improviserer med Capoeiras grunnbevegelser: spark, unnvikelser og akrobatiske bevegelser. De øvrige deltakerne akkompagnerer med rytmer, sang og klapping, før det igjen blir bytte i roda’en.
Stikkord er smidighet, styrke, koordinasjon og musikalitet!

 

Om utøverne:
Mestre Maclau og Grupo União na capoeira (Brasil) – dans/akrobatikk, berimbau, perkusjon
Mestre Maclau har høyeste gradering i «Grupo União na capoeira» (GUC). Han er oppvokst i Brasils hovedstad Brasilia. Her var Mestre Maclau en av drivkreftene bak karnevalsopptoget, og ledet gruppene Afoxé Axé Ilé og Grupo Afro Ilé Obá. I dag bor Mestre Maclau i Norge, og jobber med afrobrasiliansk musikk og dans samt capoeira. Mestre Maclau underviser flere grupper i Osloområdet, og er ansvarlig for GUC-Norge, som teller omkring 300 medlemmer rundt i landet. Grupo União na capoeira ble stiftet i 1983. Gruppen holder til i Oslo, og er blant landets største innen capoeira. Gruppen har kurs for voksne, ungdom og barn, samt gir show og treningsgrupper flere steder. Mestre Maclau har ledet gruppen siden 2002. For mer informasjon om GUC klikk her. For mer informasjon om Mestre Maclau klikk her.

Festivalbilder
Thailandske masker fargeleggesMjøsa og omegn  sameforeningVictor ShehiBody Rhythm FactoryBatikkBanda DeoyáKirsti HougenDamini House of Culture
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.