18
apr

ARGENTINA: TANGO

I vår Argentinske milonga starter det hele med en klem. Tango starter i hjertet – ikke i bena. Så skifter vekten fra den ene til den ande foten og Tangomusikken fører danserne videre rundt ringen.

 

Hva er Tango:
Tango er en dans og en musikkform som oppsto på slutten av 1800-tallet i Buenos Aires i Argentina og Montevideo i Uruguay. Valsen, som er en av tangoens røtter, hadde lenge vært den mest populære europeiske dansen i Latin-Amerika, men var forbeholdt de bemidlede samfunnslag. Tangoen hadde imidlertid en lyssky begynnelse, og ble i utgangspunktet danset i bordeller, lugubre kneiper med jordgulv, og på gatehjørner.
Karakteristisk for den argentinske tangoen er at dansen gir mange muligheter til eksperimentering med steg og figurer, men hele tiden ut ifra grunnprinsipper som uanstrengt eleganse, jevn flyt og reversert symmetri, i tillegg til at den ene fører og den andre følger.
Den argentinske tangoen er en «ført dans» og evnen til å føre og bli ført på dansegulvet er derfor obligatorisk for å beherske tango. Imidlertid skal ikke den som blir ført være passiv, men både eksperimentere og påvirke der mulighetene oppstår. Det som ved første øyekast kan se ut som enveiskommunikasjon, er i virkeligheten dialog og samarbeid mellom to aktivt skapende dansere.

 

Om utøverne:
Silje Husemoen og Pål Stenerud.
Utøverne Silje og Pål har begge danset tango siden 2004 og har fått opplæring av mange internasjonalt kjente dansere blant annet Damian Esell og Nancy Louzan i Buenos Aires. De har begge deltatt på kurs og tangofestivaler i Oslo, Gøteborg, Stockholm, København, Amsredam, Berlin, Mallorca og Tangocamp i Sverige med lærere som Chicho, Julio Balmaceda og Corina del la Rosa, Constantin Ruger, Samira og Ricu m.fl. Pål har underviser tango i Fredrikstad og Silje underviser tango på Tangoskolen i Oslo og har drevet Tangobasillen.

Festivalbilder
IndianerDamini House of CultureSambaladiesMaskeverkstedHead spin wannabeeThailandske masker fargeleggesGipsmaskerRein
© Copyright 2010-2013 Stoppested Verden. All rights reserved. Utviklet av TaskCamp — taskcamp.no.